ANKARA / ÇANKAYA - Salih Alptekin Ortaokulu

Haz

2016-2017  Eğitim-Öğretim yılının 9 Haziran Cuma Günü tamamlanmasıyla öğrencilerimiz karnelerini aldılar.

Haz

Okulumuz Gezi Kulübü, idareci öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla, Konya ve Eskişehir´e gezi düzenlemişlerdir.

Haz

Bu yıl yapılan Teog sınavında 8-A sınıfından Umut İnanç, 8-C sınıfından Berkay Demirtaş, 8-F sınıfından Emirhan Demirel, Arzu Kulaksız, Elif Erva Mutlu, Bade Aksoy sabırlı ve düzenli çalışmalarıyla 120 sorunun tamamını doğru cevaplamışlardır. Bu öğrencilerimizi ve sınava giren tüm öğrencilerimiz tebrik ediyor, başarılarıyla gurur duyuyoruz. Başarılarının yaşamları boyunca devamını diliyoruz. 4 yıl boyunca öğrencilerimizin yanında olan ve öğrencilerimizden emeğini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Müzik öğretmenimiz Hülya Sağır yönetiminde öğrencilerimiz müzik dinletisi gerçekleştiri.

May

Bu yıl Cer Modern Sanatlar Merkezi´nde 7.düzenlenen Ankara Eko-Okulları Resim ve Fotoğraf Sergisine öğrencilerimizin yaptığı çalışmalarla katıldık.

May

Nis

Okulumuz öğrencileri Çankaya Okullar arası 20.Tiyatro şenliği kapsamında ‘Simitçi Mercan’ adlı oyunu sahneledi. Oyunu Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden jüri üyeleri seyretti.  Büyük bir beğeniyle izlenen oyundan sonra, oyunda görev alan öğrenci ve öğretmenlere jüri üyeleri tarafından katılım belgeleri ve madalyalar verildi. Biz de oyunda görev alan öğrencilerimize ve yönetmen öğretmenlerimiz Ayfer Gül, Sibel Kartal Gönen ve Ayfer Güzel´ e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 2016-2017 Öğretim Yılı “Ankara Geneli Ortaokul ve Liseler Arası 3. Türk halk Müziği Solo ve Koro Şenliğine”  okulumuz katılmış olup Ankara genelinde "En İyi Çalgı Eşlik Uyumu" ödülüne layık görülmüştür. Müzik öğretmenimiz Hülya Sağır ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı. Türk dünyası ve Toplulukları haftası kutlama programının öğrenciler tarafından sunulmasının ardından, sınıflar arasında balon patlatma, yoğurt yeme ve halat çekme yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Mrt

Çanakkale Zaferinin 102. Yılında okulumuzda anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerimizin günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiirleri ve okul koromuzun söylediği Çanakkale Marşı ile sona erdi.

Mrt

Matematikteki sabitler arasında pi sayısı kadar ilgi çekeni yoktur. Meşhur Pi sayısının yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3´üncü ayın 14´üncü günü matematik tutkunları tarafından "DÜNYA Pİ GÜNÜ" olarak kutlanıyor.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü Programı düzenlendi.

Öğrenci ve velilerimizin dikkatine;

Ortaokul öğrencilerimiz için 2. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursu başvuruları kılavuzda yer alan çalışma takvimine göre 13-19 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Ek süre verilmeyecek olup kurslara katılmak isteyen öğrencilerimizin belirtilen süre içerisinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.