DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  DEDE KORKUT HİKÂYELERİNDEN HAREKETLE  HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ DEDE KORKUT HİKÂYELERİNDEN HAREKETLE HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

08.01.2024 134

SALİH ALPTEKİN ORTAOKULU

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ  DEDE KORKUT HİKÂYELERİNDEN HAREKETLE  HİKAYE   YAZMA

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

YARIŞMA KONUSU

Dede Korkut Hikâyelerinden hareketle hikâye yazılması

YARIŞMA AMACI

Öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

HEDEF KİTLE

Ortaokul kademesinde bütün öğrenciler yarışmaya katılabilir.

KATILIM ŞARTLARI

1.Yarışmaya gönüllülük esasına dayalı olarak isteyen bütün öğrenciler katılabilir.

2.Her bir yarışmacı tek bir hikaye ile katılabilir.

4.Hikayeler tamamen yarışmacının hayal gücüne ait olmalı, hiçbir eserden kopya barındırmamalıdır.

5.Hikaye genel ahlak kurallarına ve değerlerine uygun olmalıdır.

6.Hikayenizi 12/01/2024 tarihine kadar  Türkçe öğretmeninize teslim ediniz.

7.Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir.

8.Yarışmaya katılanlar şartname koşullarını kabul etmiş olacaklardır.

9.Eserler bilgisayar ortamında A4 dosya kâğıdı boyutunda Word formatında 12 punto Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır.

10.Eserler en az 2 sayfa, en fazla 4 sayfa olmalıdır.

11.Eserde sadece son sayfanın arka kısmında 12 punto ile katılımcının adı soyadı, okulu, sınıfı, ilçesi yazılacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ

05.01.2024 YARIŞMANIN DUYRULMASI